här kommer receptet på sillröran som jag knåpar ihop inte bara till påskafton utan även midsommarafton. en röra perfekt att servera på en bit kavring eller som ett fint tillbehör till salladen. sval och krämig med krispiga äppelbitar.

prova vettja, himla enkel är den också 🙂

Sillröra

1 burk kesella, 250 gram
1 äpple
1 dl gräslök, fryst eller färsk, vilket som fungerar lika bra
sill, heminlagd (ca 100 gram) eller löksill på burk (1 burk, á 100 gram)

tärna äpplet i små kuber, klipp sillbitarna i liknande storlek.
blanda kesellan med äpple och sill.
rör ner gräslöken.
servera exempelvis som tilltugg på en bit kavring, knäcke eller som ett litet tillbehör.
klarrt!

röran kan serveras direkt, men kan med fördel göras tidigare då den nästan blir ännu godare om den får stå någon timme eller över natten.


här serverad på midsommarafton -11.


röran fanns med på årets påskbord.


här serverad på bitar av Wasa Fiber + knäcke.