efter att vi checkat ut från hotellet i söndags for vi hem till min mormor. efter en fika och lite kik i fotoalbum gjorde vi i ordning kunch. mormor hade anat att jag skulle tycka om denna rätt och jag kan inte säga annat än att hon känner mig allför väl. så otroligt god, frisk och somrig rätt! perfekt att avnjuta till lunch, kanske en varm sommardag? 🙂

Torsk med mango- och räkröra
,
lagom till 4 portioner

800 gram torskfilé
salt, peppar

1 mango
2 mogna acocado
0,5 gurka
400 gram skalade räkor
1 röd chili
2 lime
1 kruka färsk koriander
0,5 msk olja
1 tsk flytande honung
peppar

4 stora blad av romansallad (
stora salladsblad från annan sallad fungerar precis lika bra)
physalis
ärtskott
sätt ugnen på 175 grader.
stek fiskfiléerna hastigt stekpanna, cirka 1 minut på varje sida.
salja, peppra och lägg över i en ugnsform.
baka i mitten av ugnen tills fisken blivit klar, cirka 15 minuter.
tärna mango, avocado och gurka i lika stora bitar (spara gärna någon cm gurka till upplägget).
lägg i en bunke och tillsätt de skalade räkorna.
finhacka chili, riv skal och pressa saft ur 1 lime, tillsätt alltsammans vi bunken.
hacka koriander och rör ner tillsammans med olja och honung.
lägg upp ett stort salladsblad på varje tallrik, skär den sparade delen av gurkan i tunna skivor och fördela över salladsbladen.
lägg upp torskfilé över varje sallads- och gurktallrik och fördela den krämiga röran över fisken.
klyfta den kvarvarande limen och dekorera varje tallrik med limeklyftor, physalis samt ärtskott.
servera gärna med kallt vatten eller bubblande mineralvatten blandat med lite äpplemust.
klarrt!

(OBS – röran kan med fördel göras innan och stå och gotta till sig i kylen 🙂

krämig avocado, mango, färska räkor med mera har efter att ha gottat till sig i kylen blivit en underbar salsa.
salladsblad och gurka, redo för upplägg.


serverat och dags att avnjutas 🙂