här, mina vänner, kommer receptet på den ljuvliga gazpacho min älskade mamma ordnade till igår. perfekt att svalka er med varma sommardagar,  om ett inslag i sommarbuffén eller som tillbehör till grillat. tja, den funkar till det mesta helt enkelt. testa nu!



Gazpacho

0,5 rödlök
0,5 gurka
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
2 tomater
0,5 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk socker
1 tsk salt
500 gram krossade tomater
1 kruka basilika
2 dl kallt vatten

skala och skär rödlök, gurka och vitlök i mindre bitar.
kärna ur paprikan och skär den samt tomaterna i bitar.
blanda smman vitvinsvinäger, olivolja, salt & socker, låt sedan grönsakerna marineras i vätskan minst 30 minuter.
mixa sedan grönsakerna med krossade tomater och basilika till en slät soppa (jag tycker dock det är ruskit gott med en inte helt rinnig gazpacho).
späd gazpachon med kallt vatten tills du är nöjd med smak och konsistens.
servera gazpachon riktigt kall och njut.
klarrt!


spara gärna några blad från basilikan och dekorera gazpachon med. tjusigt och gott 🙂