denna första maj har solen strålat från en klarblå himmel hela dagen. underbart! middagen blev inte sämre den heller. kyckling i fint sällskap med rotsaker och en röra till med salt smak av fetaost. riktigt gott!

Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaröra

6 st potatisar

5 st morötter

1 gulpaprika
300 gram vitkål
1 hel 
vitlök

1 msk olja

1 tsk timjan

salt och peppar

600 gram kycklingfilé

3 msk balsamvinäger

1 msk flytande honung

1 dl crème fraiche

150 gram fetaost

sätt ugnen på 225 grader.

halvera morötterna på längden, klyfta potatisen och halvera den hela vitlöken (behåll skalet på).

skär paprika och vitkål i mindre delar.
blanda morot, potatis, paprika, vitkål och vitlök med olja och timjan på en plåt.

rosta mitt i ugnen cirka 15 minuter.

dela kycklingfiléerna på längden och bryn i en stekpanna.
blanda en marinad av balsamvinäger och honung.
lägg kycklingfiléerna i marinaden och placera den sedan på rotsakerna.
stek vidare i ugnen tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka, cirka 15 minuter.

blanda crème fraiche med smulad fetaost.
gröp ur en rostad vitlökshalva, blanda med röran och smaka av med salt och peppar.
servera kycklingen med rotsakerna, fetasåsen samt en krispig sallad.
klarrt!


rotsaker och kyckling är färdigrostade och redo att placeras på middagsbordet.


fetasåsen är klar.


en riktigt god middag redo att avnjutas 🙂