Hej!

Den här laxrätten är så himla god. Mild & krämig. Och bladspenat är riktigt underskattat & varma småtomater så gott 😍 Antingen gör man egen citronsås eller så kan jag rekommendera Citronsåsen från Kelda. Inga konstiga tillsatser och mycket god 😊

Färsk bladspenat, jag har massor, säkert 2-3 påsar á 70 gram 😇
Körsbärstomater
Lax
Flingsalt
Pepparmix
Citronsås (grädde, créme fraiche, citron, salt & citronpeppar. Eller 2 st Kelda Citronsås, à 3 dl – gillar den skarpt! 🤗)

Sätt ugnen på 150-175 grader. Fördela bladspenat i en ugnsform (det ser mycket ut men den krymper något enormt i ugnen). I med hela körsbärstomater. Lägg laxen ovanpå och strö över flingsalt och krydda med pepparmix. Häll över såsen och ugnsbaka till laxen är klar. Gottgott gott! 😊🙏