förra helgen var det inte jubel i alla stugor då Loreen tog hem hela kalaset borta i Baku. vi jublade som aldrig förr och med denna somriga dessert i magen blev det nog mer jubel än vanligt 🙂

Grillad brie med jordgubbssalsa, 4 portioner

1 liter jordgubbar
1 msk balsamvinäger
3 msk honung
,
helst flytande
0,5 dl finhackad färsk basilika
250 gram brieost

kvarta jordgubbarna och blanda smman med balsamvinäger, honung och basilika.
låt marinera kallt i minst 1 timme.
dela osten i fyra lika stora bitar, lägg på varsin bit aluminiumfolie och vik ihop til lett paket.
låt foliepaketen på grillen tills osten blivit mjuk och varm, cirka 5-10 minuter.
fördela jordgubbssalsan på tallrikar, stjälp försiktigt upp en krämig ostbit över vardera salas på varje tallrik.
servera bums.
klarrt!

jag är inte så förtjust i brieost, men jordgubbssalsan var kalasgod, sval, syrlig, söt och fruktansvärt somrig! balsamvinägern och basilikan gör sig otroligt bra med de söta gubbarna och får smaklökarna att studsa av glädje.  salsan är säkert en hit även till vaniljglass, som dekoration på sommartårtan eller bara precis som dom är 🙂
men gillar ni brieost eller mögelost överlag kommer denna kombination att falla er väl i smaken.